maanantai 16. helmikuuta 2015

Harkka viikko 2 ja 3

Työharjoittelu viikot 2 ja 3

Maanantai 12.1
Tänään on ensimmäisen yövuoro, kymmeneen mennään ja kuudelta pois. Hieman pelotti pakkasen takia, lähteekö auto aamulla käyntiin, mutta onneksi se lähti. Oli kauhea väsy ennen yhdeksää ja sänky veti puoleensa, mutta pakkanen teki tehtävänsä ja ennen tehtaalle pääsyä olin jo virkeä kuin peipponen. Vein ensimmäisenä eväät taukotilaan, sillä Jaana oli varoitellut, että muistuttamisesta huolimatta, voi olla niin, että ruokani on unohdettu laittaa, ja niinhän se oli. Menimme Jaanan kanssa ensimmäisenä syöttöön, ja sitten lajitteluun ja siivoukseen, koko iltana ei juuri ollut mitään ongelmia missään, toisaalta se oli hyvä, sillä oli niin zombie olo, että ajatus ei kulkenut, mutta siinä olisi mukavasti piristynyt. Muutaman kerran täytyi viilua käydä oikomassa. Puoli neljä iski väsymys, ja tuntui jos laittoi sekunniksikin silmät kiinni niin unia melkein jo näki. Ei tietenkään aamulla kuudelta, kun kotiin pääsi niin väsyttänyt.


Tiistai 13.1
Tänä yönä ei tapahtunut juurikaan mitään ihmeellistä mainittavaa, yö sujui hyvin, pientä väsymystä lukuunottamatta. Paitsi tajusin, että yöllä ajankuluminen ei ole samanlaista, vaan erittäin hiiiidasta. Hain myös tulleet työvaatteet, ei enää tarvitse olla omilla. Siellä oli neljä paitaa, kolmet housut ja kolme työtakkia. Työtakkia käytin koko työharjoitteluaikana muutaman kerran, sillä tehtaassa oli yleensä niin kuuma, että pärjäsi ilmankin.


Perjantai 16.1
Viikonlopun vietto alkoi perjantaina aamuvuorolla. Meillä oli ensimmäisenä siivousvuoro, ja joitain viiluja tongittiin lastojen avulla pinkkaajan luota. Tänään ensimmäistä kertaa sain syötössä tuplaviilun kiinni, yleensä olen vetänyt samaan aikaan, kun kone imee viilua, mutta vihdoin sain sen kallooni, että älä toimi noin. Meillä oli muutama tuuraaja päivän mittaa, koska yksi kolmihenkisestä ryhmästä joutui toiselle kuivaajalle tuuraamaan. Tänään oli muutamia hyviä tilanteita, joista voi olla apua näytöissä, joista ensimmäinen on 1,5 viikon päästä ja seuraava n. Viikko sen jälkeen. Niiden jälkeen saan olla itseksiäni hoitamassa konetta. Myös Jaana häipyi nurkan taakse, kun piti siirtää viilupinkka syöttöön, ja katseli pärjäänkö iteksiäni kysymättä apua, hyvin meni :)



Viikko 3 19.1-22.1
Meidän kuivaajalle tuli toiselta kuivaajalta henkilö opettelemaan, joten siirryin Markon mukaan opettelemaan. Maanantaina ja tiistaina oli iltavuorot, maanantaina ei ollut juurikaan ihmeitä, paitsi meni toista tuntia ennenkuin saatiin vuoron alussa koneet käyntiin pienten häiriöiden ja parannustöiden takia. Aika meni kyllä todella nopeata, kun pari tuntia jo mennyt, ennen kuin töyt oikeasti alkoivat.

Tiistaina oli pientä tukkoa. Pääsimme juuri syötön päähän, kun Jaana soitti lajittelusta, että kone seis, todennäköisesti tukos jossakin. Ajoimme koneen tyhjäksi, ja lähdimme tukosta etsimään. Löytyi heti syötön päästä, ja viimeinen 40 minuuttinen meni nopeasti tukosta purkaessa. Keskiviikkona ja torstaina oli yövuorot, ja molempina öinä kaikki meni oikein rauhallisesti ja mallikkaasti, ei yhtään häiriöitä.
Kolhulippis sekä suojalasit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti